Vi på dansekroken.no brenner for dans, og ønsker å dele vår ekspertise med deg. Fordi dansing både er sosialt, gøyalt og sunt for både kropp og sinn, er det noe alle burde drive med. Du er aldri hverken for ung eller for gammel til å begynne å danse, og vi håper å kunne inspirere deg. Å ta timer hos en instruktør er alltid en god idé, fordi du da får oppfølging av mennesker som virkelig kan faget.

Lett å finne noe passende

Er du med i en danseskole kan dette være ordentlig spennende. Ikke bare på grunn av alle trinnene du vil lære deg, men også det fine miljøet. Ofte arrangeres dansekonkurranser og andre events, og du vil stifte mange nye bekjentskap. Det finnes et hav av forskjellige dansestilarter der ute, noe som gjør det svært sannsynlig at du vil finne noe som passer for deg. Vi diskuterer ulike stilarter i håp om å opplyse deg om hva som kan være aktuelt.

For å bli en god danser – uansett stilart – kreves koordinasjon, styrke, utholdenhet og fleksibilitet. Det kreves hardt arbeid for å bli god, men når det harde arbeidet er morsomt å holde på med blir det langt mer overkommelig. Når musikken fenger begynner dessuten kroppen automatisk å danse. Mennesket har danset til alle tider, og det forskes på de fysiske og psykiske fordelene knyttet til dans.

Bli en god danser

Under dansing produserer kroppen endorfiner, som gir deg en naturlig lykkerus. Det er fort gjort at du forlater danselokalet med et stort smil om munnen etter en god økt, og gleder deg vilt til neste gang. Er du sjenert overfor å danse foran andre når du ikke har erfaring, er det en idé å øve seg litt foran speilet hjemme. Bruk gjerne videoer du finner på nettet for å lære deg noen grunntrinn. Samtidig trenger du en instruktør for virkelig å bli god, og danselærere er på ingen måte dømmende overfor nye dansere.

Med veiledning blir du raskt en dreven danser, særlig dersom du øver deg hjemme også. Sjekk ut våre artikler for inspirasjon, slik at du får en idé om veien videre.