Poesi med armer og bein

Dans har vært en viktig del av feiring, seremonier og ritualer siden før vi mennesker var siviliserte. Det har også vært en form for underholdning i svært lange tider. Hulemalerier fra godt over 3 000 år før vår tidsregning viser mennesker som danser i grupper, og vi har på ingen måte gitt opp våre forfedres vaner.

Gjennom tidene har kulturer fra ulike steder i verden laget sine egne danser. I moderne tid har vi kunnet la oss inspirere av andre kulturers dansekulturer, og dermed fusjonert ulike stilarter. Derfor sitter vi i dag igjen med stilarter med røtter fra forskjellige kulturer, som dansere fra ulike verdenshjørner fenges av. Vi er for eksempel mange som danser argentinsk tango i Norge, og særlig mange unge elsker den afro- og latinamerikanske hiphop-dansen.

La kroppen uttrykke seg

Det har blitt sagt om dans at det er «poesi med armer og bein». Dette kan vi si om alle stilarter, da de alle handler om å uttrykke seg med kroppen. Før mennesket lærte seg å skrive ned ting, var det vanlig å bruke dans for å formidle eventyr, historier og myter. Det antas dessuten at dans har blitt brukt for å havne i transe, gjerne som del av spirituelle og helbredende ritualer. I dag danser vi nok av andre grunner, selv om det er mange helsemessige fordeler knyttet til dans.

Enten det er hiphop-dans, ballett, swing, line dance, samba, eller en helt annen dansestil du er interessert i, finnes det nok av tilbud å benytte seg av i dag. Vi håper å kunne inspirere deg til å oppsøke et dansesenter nær deg, hvor du kan få utløp for dansetrangen. Om du er helt fersk eller har lang erfaring spiller ingen rolle, vi må tross alle begynne et sted. I mellomtiden kan du fylle hodet med informasjon om dans her hos oss!